OMEGA 3 Mikroalgából - Vegánok is fogyaszthatják!
Értékes saját laborban fejlesztett mikroalgából kivont olaj
MIÉRT ÉRDEMES JÓ MINŐSÉGŰ OMEGA 3 -at fogyasztani?
- 1) test gyógyító, regeneráló folyamatait felerősítheti
- 2) alacsonyan tartja a vérzsírok szintjét
- 3) csökkentheti a magas vérnyomást,vérsűrűséget
- 4)gyulladáscsökkentő hatásai lehetnek
- 5)látásjavító funkció (szem retinájának táplálása)
- 6)szív ereinek jót tesz
- 7) csökkentheti a daganatos betegségek kockázatát
1930-as években a kutatók rájöttek, hogy az összes növényben vagy állatban fellelhető zsír között csak kettő van, amelyhez szervezetünknek feltétlenül hozzá kell jutnia. E kettő közül az egyik az omega-3 olajok, a másik pedig az omega-6 olajok családjába tartozik. Ha ezeket az alapvető zsírsavakat elhagyjuk az étkezésünkből, az egészségünk láthatja kárát - ugyanúgy, mintha a vitaminokat vagy az ásványi anyagokat hagyjuk ki.
A kulcsszó az „alapvető", ami orvosi nyelven azt jelenti, hogy ezek a zsírok feltétlenül szükségesek az egészséges élethez. A modern étrend azonban túl sok omega-6 olajat tartalmaz az omega-3 olajhoz képest. Az étkezési szokások az ipari forradalom óta jelentősen megváltoztak. Ezen változások közül kettő - hogy túl sok, húsokból származó telített zsiradékot, illetve túl kevés telítetlen zsiradékot fogyasztunk - a kutatások szerint igen rosszat tesz a szívnek.
Adagolása: kupakocska piros csíkjáig öntsünk ki a Vegán omega3-ból, tegyünk bele egy pohár gyümölcslébe, és fogyasszuk el. Újult az omega 3, így nincsen már teljesen halíz mentes!. Zellschutzal,Basic-el,Q10-zel együtt koktélban is fogyasztható!
Negyven százalékkal növelheti a túlélés esélyeit az omega-3
2013-04-04 07:00:00
Klinikai vizsgálatok már korábban is igazolták, hogy az elsősorban tengerből származó élelmiszerek és táplálékkiegészítők által szervezetünkbe juttatott omega-3 zsírsav jelentősen csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel kapcsolatos kockázatokat.
Ezek a betegségek Európa-szerte, így Magyarországon is a vezető halálokok közé tartoznak. Most azonban már egy másik, széles körű vizsgálat is alátámasztja a korábbiakat: ennek eredményei szerint az ómega-3 zsírsav rendszeres bevitele akár 40%-kal nagyobb esélyt jelenthet a túléléshez. A kutatást az Egyesült Királyságban, a Cardiffi Orvosi Egyetem Alapellátási és Közegészségügyi Tanszékének kutatója, Chris D. Poole és munkatársai végezték el.
A kísérlet
A vizsgálatba több mint 12 000, infarktuson átesett önkéntest vontak be; egy részük diabéteszes (cukorbeteg) volt, más részük nem. Összesen 2466 – diabéteszes és nem diabéteszes – beteg a szokásos terápia, tehát pl. lipidcsökkentők, vérnyomáscsökkentők és véralvadásgátló gyógyszerek szedése mellett ómega-3 zsírsavat is kapott, míg a többi beteget csupán a szokásos terápiával kezelték.
A bíztató eredmények
A megfigyelés során 1517 haláleset következett be, ám a halálozások arányszáma jelentősen eltért az ómega-3 zsírsavat szedő, illetve nem szedő betegcsoportok között. Az ómega-3 zsírsavat nem szedő diabéteszeseknél 1 évre és 1000 főre számítva 90 haláleset fordult elő, míg az ómega-3 zsírsavat szedő diabéteszeseknél 61. Az ómega-3 zsírsavat nem alkalmazó, nem diabéteszes pácienseknél a halálesetek száma 1 évre és 1000 főre vetítve 46 volt, ugyanakkor az ómega-3 zsírsavat szedő, nem diabéteszeseknél mindössze 33.
Az omega-3 zsírsavas terápia előnyei
Az ómega-3 zsírsavval kiegészített terápia tehát egyértelműen, közel 22%-kal csökkentette a teljes halálozási arányt. Ugyanakkor a vizsgálatok azt is kimutatták, hogy az idejében, 14 napon belül megkezdett ómega-3 zsírsavas terápia szintén pozitív hatású: 40%-kal növeli a túlélés esélyét. Az eredmények a diabéteszesek és a nem diabéteszesek csoportjában is hasonlóak voltak, függetlenül az egyéb alkalmazott terápiától.
Mindez pedig nemcsak az érintettek számára lehet értékes információ, hiszen az ómega-3 zsírsav rendszeres bevitele a megelőzésben is kiemelkedő szerepet játszhat, és kedvező hatásai révén javítja az általános közérzetet. Javítja az endotél, vagyis a véredények belső falát bélelő, vékony sejtréteg működését, vérzsír- és gyulladáscsökkentő, valamint véralvadásgátló hatású és szabályozza a szívritmust.
forrás: Perla Communications
|